Nieuws

DB Schenker en MAN starten platooning-praktijktest

15 februari 2018

De Duitse logistieke dienstverlener DB Schenker, MAN en de Universiteit Fresenius starten de eerste realistische praktijkproef voor ‘connected trucks’ in de logistieke sector. MAN heeft daarvoor testvoertuigen ter beschikking gesteld aan DB Schenker. In het pilotproject wordt het platoonen voor het eerst onder dagelijkse omstandigheden getest.

Lees meer

MAN TGS 50.500 WSA-H voor Westdijk Transport

30 januari 2018

De transportdivisie van Westdijk Transport in Alphen aan de Rijn heeft de eerste van twee nieuwe MAN vijfassers in gebruik genomen. De indrukwekkende MAN kipper is uitgerust met vrijwel alle opties en is voorzien van de nieuwe TipMatic TX versnellingsbak met offroad software voor nog betere terreinprestaties.

Lees meer

MAN TGE versterkt vloot van Voshol

14 december 2017

De Voshol Groep uit Bleiswijk heeft onlangs drie MAN's TGE 3.140 aangeschaft. De Voshol Groep bestaat uit ondernemingen die een groot deel van de werkzaamheden verricht in de glastuinbouwsector. De werkzaamheden van de Voshol Groep betreffen de aanleg en het onderhoud van verwarmings- en elektrotechnische installaties, alsmede isolatiewerkzaamheden in de glastuinbouw. Voshol sluit tevens warmtekrachtkoppelingen aan en verricht werkzaamheden in de utiliteitsbouw en bij particulieren. Ook buiten de landsgrenzen worden er materialen geleverd en installaties aangesloten. Het betreft landen binnen de EU zoals: België en Duitsland, maar ook in Canada en Amerika.

Lees meer

MAN eTruck wint 2018 European Transport Award voor duurzaamheid

13 december 2017

MAN heeft met zijn eTruck de European Transport Award for Sustainability gewonnen. De award wordt tweejaarlijks door het Duitse vakblad Transport toegekend aan bedrijven die zich hebben ingespannen om een winstgevende bedrijfsvoering te koppelen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en zorg voor het milieu. MAN won de award in de truck star-categorie met het MAN eMobility concept, voor de ontwikkeling en het testen van elektrische vrachtwagens.

Lees meer