MAN introduceert diverse innovaties

Ontdek de features van de nieuwe MAN Truckgeneratie 2022

MAN introduceert diverse innovaties met de komst van de nieuwe MAN Truck Generatie 2022. Zo worden de buitenspiegels vervangen door vijf camera's, beschikken de trucks over nieuwe assistentiesystemen en profiteert u van het gemak van MAN DigitalServices.

Nog meer comfort, veiligheid & nóg meer brandstofbesparing

De nieuwe MAN Truck Generatie biedt de meest digitale trucks ooit! Wist u dat deze ook nog eens 3,7% zuiniger is? Bovenop de reeds gerealiseerde besparing van 8,2% komt de totale besparing van de nieuwe MAN uit op liefst 11,9%!

Spiegels weg!

Het optionele MAN OptiView vervangt de traditionele buitenspiegels door twee displays en vijf camera's. De chauffeur kan kiezen uit verschillende zichtopties, die stuk voor stuk de blinde hoek elimineren, het zicht verbeteren en bovenal de veiligheid voor de andere weggebruikers aanzienlijk verhogen.

De voordelen in het kort:

  • Meer zicht vanuit de cabine
  • Het wegvallen van de buitenspiegels vergroot het directe gezichtsveld. Bovendien wordt de blinde hoek aan de chauffeurs- en bijrijderszijde verkleind.
  • Aangepaste weergaven afhankelijk van de rijsituatie
  • Tijdens kritieke rijmanoeuvres krijgt de chauffeur een uitstekend overzicht van de verkeerssituatie en andere weggebruikers dankzij uitgebreide weergaven op de displays.
  • Displaysysteem in HD-kwaliteit
  • De twee schermen met hoge resolutie in de cabine passen zich automatisch aan de omgevingshelderheid aan, zodat het camerabeeld altijd duidelijk zichtbaar is.

Vijf camera's vegroten het gezichtsveld

MAN Optiview doet veel méér dan conventionele spiegelsystemen: het gebruik van buitencamera's vergroot het gezichtsveld van de chauffeur wanneer hij uit de zijruiten kijkt. MAN OptiView bestaat uit een groothoekcamera, een camera voor dichtbij aan elke zijde plús een extra camera op de A-stijl aan de bijrijderszijde ter vervanging van de voorspiegel. De camera's kunnen worden ingeklapt en worden automatisch verwarmd. Ook sturen ze constant de beste beelden naar de displays in de cabine. Zelfs als de zon laag staat of als het verkeer achter u verblindt.

Op de displays worden de wettelijke blikvelden weergegeven. Bovendien kan in bepaalde rijsituaties, bijvoorbeeld bij het keren of manoeuvreren, een aangepaste zoom- of groothoekweergave worden geboden, zodat de chauffeur optimaal wordt ondersteund.


Verschillende weergaven en makkelijke besturing

Standaard weergave

De blikvelden die in de standaardweergave worden getoond, zijn vergelijkbaar met het blikveld van conventionele spiegels. Een verticale en horizontale scheidingslijn verdeelt de weergave in vier asymmetrische kwadranten. In deze kwadranten worden de gezichtsvelden van de buitenspiegel, groothoekspiegel en stoeprandspiegel weergegeven. De camerabeelden worden digitaal gecombineerd tot een overzichtelijke weergave zodat het gebied naast en achter het voertuig duidelijk te zien zijn.

Zoom

In de zoomweergave kunnen objecten die verder weg zijn, zoals naderende voertuigen in de aangrenzende rijstrook, eerder worden gedetecteerd. Hiervoor wordt in het kwadrant voor de buitenspiegel een duidelijk vergroot beeldgedeelte weergegeven. De zoomweergave start automatisch bij een snelheid van meer dan 60 km/u en kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld bij achteruit manoeuvreren.

Groothoek

In deze weergvave kan de chauffeur kiezen uit twee modi: met de stadsautomaat wordt de groothoekweergave automatisch tot een snelheid van 45 km/u geactiveerd. En met de bochtautomaat wordt de weergave tot een snelheid van 50 km/u geactiveerd wanneer de richtingaanwijzer is ingeschakeld óf een bepaalde hoek tussen het voertuig en de oplegger is bereikt. In deze weergave wordt alleen het groothoekgebied op de schermen weergegeven, zodat de directe voertuigomgeving zonder dode hoeken wordt vastgelegd.

Eenvoudige bediening

Er is een deurbedieningsmodule aan de chauffeurs- en voorpassagierszijde om handmatige weergave-instellingen te regelen of om de weergave te wijzigen. Bovendien kan de bewakingsmodus worden geactiveerd via de deurbedieningsmodule en de afstandbediening in het onderste bed, zodat het gebied rondom het voertuig kan worden waargenomen, zelfs wanneer het voertuig geparkeerd staat en de gordijnen gesloten zijn.


11,9% Brandstofbesparing sinds de introductie van de nieuwe MAN trucks!

Op het gebied van brandstofbesparing gaat MAN wéér een stapje verder. De nieuwe MAN Truck Generatie was met brandstofbesparingen tot 8,2 % ten opzichte van de vorige generatie al erg zuinig. Met de 430 to 510 pk D26-motorserie kan wederom een extra brandstofbesparing van 3,7% worden gerealiseerd.

  • Nieuwe brandstofbesparende zonneklep voor de TGX GM- en GX cabine.
  • Verbeterde aerodynamica door het ontbreken van alle buitenspiegels.
  • Nieuwe, dynamische koppelaanpassingsfunctie en extra toerentalverlaging bij EfficientRoll.
  • Lichte en efficiënte MAN TipMatic 12-versnellingsbak, nu ook in de standaard 4x2 trekkers.

Interesse? Neem contact op met onze adviseurs

Adviesgesprek inplannen