MAN TGE

De MAN TGE is een premium bestelwagen: we hebben hoog ingezet op kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie. Dit is een vaste kracht waar u dagelijks op kunt rekenen. Geniet van zijn rijke uitrustingsniveau, een opzienbarend laag TCO én de kracht van innovatie.

Rijke basisuitrusting
Aan het interieur ziet u al meteen dat u niet in een gewone bestelwagen zit.

Iedere MAN TGE is uitgevoerd met cruisecontrol, airconditioning en een luxe ‘ErgoComfort’ bestuurdersstoel met AGR-kwaliteitszegel, bestuurders airbag en reservewiel. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende uitvoeringen: van “Standaard”, “Comfort” en “Comfort Plus”, naar keuze ook als draaistoel, tot de “ergoActive” stoel, die zelfs over een massagefunctie beschikt.

Standaard innovatieve veiligheidsassistentiesystemen
De MAN TGE is compleet uitgerust met tal van innovatieve veiligheidssystemen die u ondersteunen in het verkeer. En tegelijkertijd helpen deze systemen schade aan het voertuig én dus kosten te voorkomen.

Standaard is de MAN TGE o.a. voorzien van:

• Noodremassistent EBA (Emergency Brake Assist) 
• Zijwindassistent 
• Wegrijhulp
• ABS & ESP (elektronische stabiliteitscontrole)
• Optimaal zichtveld door middel van de slanke A-stijlen
• Airbag bestuurder

Geen consessies.
Alle leverbare veiligheidsassistentiesystemen zijn beschikbaar op voor-, vier- of achterwielaandrijving.

Zeer ruime, optimaal in te richten én veilige laadruimte
Eenvoudig toegankelijk door de lage tildrempel. Perfecte toegang tot de laadruimte door wijd openslaande deuren en een extra brede schuifdeur. Tevens is de laadruimte altijd voorzien van LED verlichting.

Hoogwaardige afwerking
De cabine heeft een hoogwaardige afwerking met unieke en ergonomisch geplaatste bedienings- en opbergmogelijkheden.

Dankzij het doordachte opbergsysteem heeft alles zijn plek: van werkhandschoen tot en met duimstok. Naast de zeer grote en diepe opbergvakken onder de gehele voorruit is er nog meer bergruimte in de dakconsole, in het ruime dashboard en in de portiervakken. 

Zeer breed aanbod in op- en ombouw mogelijkheden
Wij verlenen uitgebreide support en hebben jarenlange ervaring met het lokaal opbouwen van voertuigen voor de Nederlandse markt. De TGE beschikt tevens over vele aansturingsmogelijkheden via de CAN-bus voor de opbouw. Het chassis is flexibel op te bouwen en er zijn diverse chassis varianten beschikbaar.

8-Traps volautomaat
Leverbaar in combinatie met voor-, vier- of achterwielaandrijving.

Krachtige en zuinige Euro6 2.0 liter dieselmotoren
Leverbaar als 75 kW/102pk - 130 kW/180pk met start & stop, maximaal koppel van 300 Nm tot 410 Nm.

Duurzame oplossingen.

MAN TGE Geschikt voor HVO

MAN heeft duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel, met producten zoals onze nieuwe Euro 6c modellen en de EfficientLine 3 uitvoeringen die tot 20% brandstof en daarmee direct ook CO2 reduceren, maar ook services zoals MAN TeleMatics en MAN ProfiDrive om gebruik en verbruik te coachen. Eind vorig jaar heeft MAN haar volledige motorenprogramma vrijgegeven voor HVO en daarmee de mogelijkheid om near zero emissie te komen. 

Meer over HVO
HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een synthetische brandstof uit plantaardige bronnen die bij zo goed als alle trucks in pure vorm kan worden ingezet om klimaatneutraal transport te bereiken (Tank-to-Wheel, op basis van IPCC-criteria). De zuiverheid van de brandstof komt de levensduur van de motor ten goede en draagt positief bij aan het brandstofverbruik. Volgens de emissiecertificaten op basis van testen van MAN is het verbruik in grammen per kWh 3% lager dan met fossiele diesel. Aangezien HVO mengbaar is met fossiele diesel zijn blends een interessant middel om CO2 te reduceren tegen lage kosten. Met deze aantrekkelijk geprijsde blends is het mogelijk om de CO2-uitstoot ruim onder die van bijvoorbeeld LNG-trucks te brengen, en het verbruik en prestatie ten opzichte van de normale diesel te verbeteren.

Tevens vervangt HVO de verplichte 7,75% bio-component FAME, welke voor de motoren nadelig is, hygroscopisch is en bacterievorming kan veroorzaken.

 

MAN eTGE - De elektrische bestelwagen van MAN
De toekomst begint nu. Het stadsverkeer en stedelijke logistiek zijn aan het veranderen. De bevolking groeit, schadelijke stoffen en geluidsniveaus treden op de voorgrond en er zijn discussies over nul-emissiezones. Op hetzelfde ogenblik nemen echter de taken en de eisen in het goederen- en distributieverkeer verder toe. Om aan huidige en toekomstige transportoplossingen te blijven voldoen is een andere denkwijze in de maatschappij noodzakelijk.

Maak kennis met de MAN eTGE - De volledig elektrische bestelwagen van MAN rijdt zonder schadelijke uitstoot en nagenoeg geluidloos. De eTGE levert daardoor een belangrijke bijdrage aan een gezond en leefbaar stadsklimaat. 

De voordelen van elektrisch rijden

  • Zorgeloos rijden doordat MAN standaard 5 jaar volledige garantie biedt op de MAN eTGE en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu. 
  • Direct rijden is mogelijk. U ontvangt een uitgebreide training, zodat u het beste uit de MAN eTGE kunt halen.
     
  • De MAN eTGE is er met een aandrijving van 136pk bijna gelijkwaardig aan de modellen van een dieselmotor, maar dan zonder enige uitstoot. Daarnaast is de eTGE qua snelheid volledig aangepast aan het hedendaagse stadsverkeer. Dankzij de maximale snelheid van 90 km/u komt de eTGE volledig tot zijn recht in de stad.
  • Er wordt geen millimeter aan laadruimte ingeleverd. De eTGE biedt u tot 10,7m³ ruimte voor kisten, planken, apparaten en nog veel meer. Hier kunt u dus op net zoveel laadruimte rekenen als met de diesel variant.
  • De stille aandrijving van de MAN eTGE is uitermate geschikt voor gebruik in het binnenstedelijk verkeer. Met een actieradius van 170 werkelijk gereden kilometers (WLTP), is de eTGE dé absolute koploper onder de elektrische bestelwagens met deze afmetingen en laadruimte.