Transport Compleet Gorinchem

Op de vakbeurs Transport Compleet in Gorinchem (3-5 september) laat MAN de legendarische naam Commander terugkeren. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw stond de MAN Commander bekend als een krachtig en onverwoestbaar werkpaard. Op de vakbeurs in Gorinchem presenteert MAN de TGX en TGE Commander Series. De trekker en bestelwagen koppelen het echte Commander-karakter aan hedendaagse luxe. De TGX en TGE Commander Series zijn in een kleine oplage beschikbaar.

Bezoekers van de MAN-stand kunnen naast de twee Commander Series tevens rekenen op contact met specialisten die een volledige “ontzorging” voor alle transporten van 3 tot 300 ton voor ogen hebben. De MAN-stand wordt dit jaar bezet door vertegenwoordigers van Den Engelsen Bedrijfswagens, Van Leeuwen Truckservice, Thieu van Dorst Bedrijfswagens en ROSIERVANDENBOSCH Bedrijfswagens.

MAN TGX 28.640 6x2/4 Commander Series

Met zijn 471 kW/640 pk sterke D38 Euro 6-motor, de TipMatic 12 DD-transmissie en een GVW van 28.000 kg sluit de TGX Commander Series perfect aan bij de indrukwekkende Commander-historie. De speciale uitvoering is voorzien van een XXL-cabine met aeropakket en zijskirts. Daarbij biedt hij standaard de luxe van het Commander Lion-pakket, met onder meer de comfort chauffeursstoel, elektrisch bediende en verwarmde buitenspiegels, airco, zonnerollo, koelkast onder het bed en een standkachel. Ook het MAN-Mediapakket Professioneel met onder meer navigatie en het MAN Sound System is inbegrepen en dat geldt tevens voor het chroompakket voor de grille en het interieurpakket met ecolederen bekleding. Voor maximale veiligheid is de TGX Commander Series bovendien voorzien van het Safety Licht & Zichtpakket Plus en het Safety pakket Basis met Adaptive Cruise Control (ACC), Stop & Go en noodremsignaal.
  


MAN TGE 3.180 Commander Series

Ook de TGE Commander Series bestelwagen debuteert op Transport Compleet. Deze speciale editie is gebaseerd op de uitvoering met de 130 kW/177 pk sterke 2.0 TDI Bi-Turbo motor en hoog dak (10,7 m3 laadvolume). Dé onderscheidende factor bij dit model is het Commander-pakket. Sidebars, underbars, een zonneklep en de speciale MAK velgen zorgen voor extra road presence. Die stijlvolle lijn wordt doorgetrokken naar het interieur met lederen bekleding en een in zwart afgewerkte dakhemel. Climatronic airco, stoelverwarming, LED koplampen, Emergency Brake (noodremassistent) en de fleetmanagement-oplossing van MAN Digital Services zijn eveneens standaard. 

Ook diverse optiepakketten zijn inbegrepen. Dat begint met het Assistentiepakket, met onder meer parkeerhulp met achteruitrijcamera, zijdelingse markeringslichten, rijbaanwisselassistent en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Het Comfortpakket Plus omvat daarnaast bijvoorbeeld het chroompakket, tredenverlichting, het opbergpakket 2 (opbergsysteem in het dak inclusief leeslamp), de geveerde ergoActive bestuurdersstoel met massagefunctie en een multifunctioneel stuur. Ten slotte is ook het Licht & Zicht pakket inbegrepen. Daarbij zorgen de grootlichtassistent Light Assist, mistlampen met bochtverlichting, de licht- en regensensor, automatische rijlichtschakeling van het daglicht en de ‘leaving home’- en ‘coming home’-functie van de verlichting voor extra veiligheid en gemak.