Van Leeuwen Truckservice steunt Green Deal initiatief van VOA en Dutch Sustainable Growth Coalition.

Dutch Sustainable Growth Coalition roept op tot investeren in duurzaamheid, juist in deze Covid-19 periode. De Dutch Sustainable Growth Coalition is een samenwerking van ceo’s van acht Nederlandse internationaal opererende bedrijven, waaronder Philips, Shell en DSM. Zij streven naar duurzame groei door economische winst te combineren met ontwikkelingen op maatschappelijk gebied. Samen met een 40-tal XL-leden van de Alphense ondernemersvereniging VOA steunt Van Leeuwen Truckservice deze visie door de verklaring te ondertekenen.

Dutch Sustainable Growth Coalition roept op tot investeren in duurzaamheid, juist in deze Covid-19 periode. De Dutch Sustainable Growth Coalition is een samenwerking van ceo’s van acht Nederlandse internationaal opererende bedrijven, waaronder Philips, Shell en DSM. Zij streven naar duurzame groei door economische winst te combineren met ontwikkelingen op maatschappelijk gebied.
Samen met een 40-tal XL-leden van de Alphense ondernemersvereniging VOA steunt Van Leeuwen Truckservice deze visie door de verklaring te ondertekenen.


Het zijn voor veel ondernemers moeilijke tijden die vragen om flexibele en creatieve oplossingen op korte termijn. Toch is het juist nu belangrijk om daarnaast de focus op de toekomst te houden. Met het ondertekenen van de Green Deal roepen de deelnemers de overheid op om duurzaamheid als hoeksteen te nemen bij de COVID-19 herstelplannen.

Van Leeuwen Truckservice kiest de groene weg naar de toekomst met 1.100 zonnepanelen.
Een verklaring ondertekenen is natuurlijk één, de daad bij het woord voegen is natuurlijk waar het om gaat.

Daarom heeft Van Leeuwen Truckservice de daken van alle filialen voorzien van zonnepanelen.
Het gaat totaal om ruim 1.100 (!) zonnepanelen. De panelen zullen zo’n 250.000 kWh per jaar genereren. Dit levert een CO2-besparing op van 174 ton op jaarbasis.

MAN e-mobility dealer voor regio Rotterdam
De eisen aan stadsdistributie veranderen in rap tempo. Tal van steden in binnen- en buitenland voeren milieuzones in, die erop neerkomen dat binnen nu en enkele jaren alleen nog emissievrije voertuigen zoals de MAN de stad in mogen.

Sinds januari 2020 is Van Leeuwen Truckservice onderdeel van het MAN e-mobility netwerk. De MAN e-mobility dealers zijn qua sales en service klaar voor de nieuwe MAN e-TGE bestelwagen en MAN e-TGM vrachtwagen.

Advies e-mobility
De Van Leeuwen Truckservice specialisten adviseren de klanten niet alleen welk elektrisch voertuig het beste past bij hun mobiliteitsbehoefte, zij maken de klant ook wegwijs in de regelgeving rond MIA en KIA en eventuele subsidieregelingen.

MAN e-TGE
Deze 100% elektrische en standaard rijk uitgeruste bestelwagen is door middel van snelladen binnen 3 kwartier weer voor 80% opgeladen, biedt 10,7 m3 laadruimte en heeft een laadvermogen van bijna 1.000 kg.  
Lees hier meer over de MAN e-TGE

MAN e-TGM
Voor middelzwaar een zwaar distributiewerk levert Van Leeuwen Truckservice de MAN e-TGM. Fluisterstil en emissievrij en bij uitstek geschikt als koelwagen voor geruisloze bevoorrading. De actieradius bedraagt maximaal 200 kilometer, afhankelijk van het inzetgebied, de klimatologische omstandigheden en de rijstijl.
Lees hier meer over de MAN e-TGM