Nieuws: Lessen in een luxe MAN TGX kan nu bij Verkeerschool Wierks

Verkeersschool Wierks uit Dordrecht en Wierks Logistieke Opleidingen uit Rotterdam zijn een van de grootste logistieke opleiders van Zuid-Holland op het gebied van Verkeer, Transport, Logistiek, Arbo en Veiligheid. Verkeersschool Wierks verzorgt rijopleidingen en logistieke opleidingen waaronder ook nascholingscursussen in de regio Drechtsteden en Rotterdam Rijnmond.


Verkeersschool Wierks heeft gekozen voor twee MAN TGX 26.580 trekkers

De twee MAN TGX 26.580 trekkers zijn afgeleverd door Van Leeuwen Truckservice. De nieuwe MAN trekkers hebben een aantal belangrijke voordelen voor Verkeersschool Wierks.

De 6x2 MAN TGX trekkers zijn uitgerust met het OptiView camera systeem van MAN. Het optionele MAN OptiView vervangt de traditionele buitenspiegels door twee displays en vijf camera's. De chauffeur kan kiezen uit verschillende zichtopties, die stuk voor stuk de blinde hoek elimineren, het zicht verbeteren en bovenal de veiligheid voor de andere weggebruikers aanzienlijk verhogen.

Daarnaast heeft MAN OptiView ook voordelen voor de instructeur. Tot nu toe moesten er dubbele sets spiegels worden gemonteerd, om de instructeur ook mee te kunnen laten kijken. Dat hoeft nu niet meer, want die instructeur kijkt op de zelfde schermen mee in de cabine.

Een bijkomend voordeel is dat nieuwe chauffeurs nu meteen gewend raken aan het camera systeem, en de verschillende assistentiesystemen zoals: ACC met stop-and-Go, Lane return assist ( LRA), Lane change support en dodehoek hulp ( LCS), en vermoeidheidswaarschuwing MAN AttentionGuard.


De MAN TGX 26.580 trekkers zijn voorzien van extra opties en accessoires.

De trucks zijn luxe uitgevoerd met veel verschillende opties. De trucks hebben bijvoorbeeld meerdere rijprogramma's voor de versnellingsbak. De geautomatiseerde MAN TipMatic-schakeltransmissie biedt individuele schakel- en startstrategieën - geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen. De chauffeurs beschikken ook over MAN ComfortSteering. Dit systeem vult het hydraulische stuursysteem van de MAN trucks aan met extra stuurkoppel van een elektromotor. De elektronische regelmodule zorgt ervoor dat in elke rijsituatie de ideale hoeveelheid elektrische stuurkracht beschikbaar is.

Er is bij de MAN trucks aan elk detail gedacht. Dankzij MAN EasyControl is onnodig in- en uitstappen te vermijden. Deze unieke functie biedt de chauffeur de mogelijkheid de truck van buiten te bedienen.

Verder kunnen de chauffeurs kennismaken met efficiënt en digitaal wagenparkbeheer doormiddel van de MAN DigitalServices. Met deze slimme digitale services wordt er inzicht gegeven in de actuele onderhoudsstatus van de voertuigen, de actuele voertuiglocatie via track & trace, de inzet- en verbruiksgegevens en zijn op afstand de tachograaf- en bestuurderskaartgegevens te downloaden. Dit alles zorgt zo voor een nog efficiëntere inzet.


Op maat gemaakt voor Verkeersschool Wierks

De twee MAN trucks zijn volledig in de Wierks stijl afgeleverd. Er zijn extra accessoires gemonteerd zoals 2-extra zitplaatsen op het bed, inclusief gordels en TTV keuring. Er is een extra lange zonneklep gemonteerd, in combinatie met een lichtbak met verstralers. Alle verlichting in en rondom de truck is LED verlichting.

De zijskirts werden speciaal op maat gemaakt voor de voorloopas trekkers, evenals de afwerking van de rest van het chassis. Achter de cabine staat een fraai slangenrek met een ingebouwde lichtbak.

Dus als je wil lessen in een luxe MAN TGX, kies dan voor Verkeersschool Wierks!


MAN aflevertraining bij Verkeersschool Wierks

Momenteel worden er steeds meer trucks uitgerust met assistentiesystemen. Het komt erop neer dat een moderne truck zijn chauffeurs steeds meer werk uit handen neemt. Echter zulke systemen vergen intensieve uitleg aan de betreffende chauffeur(s).

Om nu en in de toekomst met veel plezier de weg op te gaan is een goede training essentieel, daarom ontvangt iedere chauffeur bij aflevering van een MAN truck gratis een MAN Driver Training voor Code 95.

Deze instructie bestaat uit een e-learning, gevolgd door een praktijktraining en vergroot de kennis over de MAN truck en de aanwezige assistentie- en veiligheidssystemen. Daarnaast vertegenwoordigt deze training een waarde van 7 Code 95 Praktijk uren. De training wordt namens MAN dealer Van Leeuwen Truckservice uitgevoerd door Verkeersschool Wierks.

Heeft u ook interesse in een MAN Driver Training? Klik dan op onderstaande button.


CONTACT MET VAN LEEUWEN TRUCKSERVICE