Over LEEUWEN TRUCKS & VANS

Onze kracht zit hem in het team, het persoonlijke contact en de passie voor trucks, bedrijfswagens en onze klanten. Dit is al sinds de oprichting van LEEUWEN TRUCKS & VANS de basis van ons bestaan.

“MAN is een prachtig vrachtwagenmerk waarvan ik met veel plezier het dealerschap heb opgezet in de regio. Ik heb vrijwel mijn hele leven met trots met MAN gewerkt.” - Jaap van Leeuwen


Tijdslijn

Het bedrijf heeft zijn verre oorsprong in 1932 met Van Leeuwen Oliehandel, opgericht door de broers Piet en Jaap van Leeuwen. In 1972 nam zoon Jaap van Leeuwen het familiebedrijf over en kwam de omslag naar bedrijfswagens. De langdurige samenwerking met MAN was snel gesloten. In 2008 nam zoon en huidig directeur Pieter van Leeuwen het bedrijf over. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare MAN-dealer in Zuid-Holland met meer dan 85 medewerkers.


Al 50 jaar klaar voor het transport van morgen

Na de eerste vestiging in Waddinxveen kwam er een prachtige vestiging in Maasdijk bij, zodat wij bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst konden zijn. Inmiddels is het MAN dealerschap van LEEUWEN TRUCKS & VANS uitgebreid met de hele regio Rotterdam-Rijnmond, Alblasserwaard en de Zuid-Hollandse eilanden. Om ook hier de klant zo goed mogelijk te bedienen is er in 2015 een nieuwe vestiging gebouwd in Ridderkerk. Dit is onze derde moderne vestiging.

Wat deze drie vestigingen met elkaar gemeen hebben? Het zijn onmisbare schakels geworden voor transporteurs in dit deel van Nederland. Het betrouwbare LEEUWEN TRUCKS & VANS gevoel wordt uitgedragen op iedere vestiging. We zijn een familiebedrijf in hart en nieren.

Voor het 50-jarig jubileum hebben we een bijzondere jubileumkrant gemaakt. Hierin leest u alles over ons bedrijf, activiteiten en de passie van onze medewerkers.


Bekijk de video die we tijdens ons jubileumfeest hebben vertoond hieronder.


Samen maken we het verschil

Samen met MAN als partner liggen er bij ons, en bij onze klanten, grote ontwikkelingen in het verschiet. Hier kijken we met veel plezier naar uit. De wereld van mobiliteit zal drastisch veranderen. De komende jaren zal ook in de trucks en bestelwagens de switch komen naar eMobility. Dat is een ontwikkeling die onze business zal veranderen. Maar wat zal blijven, is onze betrouwbaarheid, het persoonlijk contact en de passie voor MAN.

Werken bij

Benieuwd naar onze openstaande vacatures? Bekijk ze hier. 

Bekijk vacatures
MAN modellen

Benieuwd naar onze verschillende MAN modellen? Bekijk ze hier.  

Bekijk modellen
Service afspraak maken

Onze medewerkers staan voor u klaar. U kunt hier een afspraak maken. 

Maak een afspraak