MAN e-mobility dealer voor regio Rotterdam

Sinds januari 2020 is LEEUWEN TRUCKS & VANS op Bedrijvenpark Doelwijk in Waddinxveen onderdeel van het MAN e-mobility netwerk. De MAN e-mobility dealers zijn qua sales en service klaar voor de nieuwe MAN eTGE bestelwagen en MAN eTGM vrachtwagen. LEEUWEN TRUCKS & VANS heeft haar faciliteiten zodanig aangepast en personeel opgeleid, dat zij volwaardige service kan verlenen aan klanten die met een MAN met elektrische aandrijving rijden.

LEEUWEN TRUCKS & VANS klaar voor zero-emission

MAN e-mobility dealer voor regio Rotterdam

Sinds januari 2020 is LEEUWEN TRUCKS & VANS op Bedrijvenpark Doelwijk in Waddinxveen onderdeel van het MAN e-mobility netwerk. De MAN e-mobility dealers zijn qua sales en service klaar voor de nieuwe MAN eTGE bestelwagen en MAN eTGM vrachtwagen.

LEEUWEN TRUCKS & VANS heeft haar faciliteiten zodanig aangepast en personeel opgeleid, dat zij volwaardige service kan verlenen aan klanten die met een MAN met elektrische aandrijving rijden.

Sinds kort is in Nederland de MAN e-TGE bestelwagen verkrijgbaar. Het is een ruime bestelauto die van een volledig elektrische aandrijving is voorzien. De MAN eTGE beleeft een droomstart op de Nederlandse markt. Nauwelijks waren de demo’s bij de dealers gearriveerd, of de eTGE won de Bestelauto Expo Publieksprijs in zijn segment.

Om de inzet van een emissievrije bestelwagen te ervaren, kan de MAN eTGE ook per week of maand worden gehuurd bij LEEUWEN TRUCKS & VANS. Hierdoor kunnen ondernemers de mogelijkheden van een elektrische bestelwagen in hun dagelijkse praktijk proberen.

 

Inzet en eisen stedelijke distributie

De eisen aan stadsdistributie veranderen in rap tempo. Tal van steden in binnen- en buitenland voeren milieuzones in, die erop neerkomen dat binnen nu en enkele jaren alleen nog emissievrije voertuigen zoals de MAN eTGE de stad in mogen. Met dit nieuwe voertuig speelt MAN als een van de eerste leveranciers perfect in op de vraag naar schoon en stil transport. Met de MAN eTGE zet de truckbouwer een voertuig in de markt dat in drie kwartier tot 80% kan opladen, dat beschikt over 10,7 kubieke meter laadruimte en een laadvermogen van bijna 1.000 kg. Er is standaard sprake van een zeer rijke uitrusting. MAN verschaft vijf jaar garantie op het hele voertuig en acht jaar garantie op het accupakket.

 

Advies e-mobility

LEEUWEN TRUCKS & VANS heeft specialisten in dienst die klanten wegwijs kunnen maken in de regelgeving rond MIA en KIA en eventuele subsidieregelingen. Klanten kunnen kiezen uit  koop, financiering of operational lease en dit alles in combinatie met 5 jaar volledige garantie en maar liefst 8 jaar op accupakket . De specialisten van Van Leeuwen brengen samen met de klant nauwkeurig zijn of haar mobiliteitsbehoefte in kaart, waarna geadviseerd kan worden wat verstandig is met betrekking tot de laadfaciliteiten. Dat zal in veel gevallen een laadpaal zijn op de thuisbasis van de eTGE. Maar het kan natuurlijk ook een snellader zijn op een vast losadres waar de eTGE dagelijks langer verblijft voor laden/lossen of pauzes.

 

MAN eTGM vrachtwagen voor stadsdistributie

De MAN eTGM is de oplossing voor het distributieverkeer in de binnenstad van de toekomst en heeft een fluisterstille en emissievrije werking. Deze e-truck voor middelzwaar en zwaar distributieverkeer is bij uitstek geschikt als koelwagen met elektrische transportkoeling, gesloten laadbak met laadklep of als wissellaadbak.

De volledig elektrische MAN eTGM distributietruck wordt aangeboden als 26 tons drie-assige bakwagen met volledige luchtvering. Voor de elektrische aandrijving zorgt een 264 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 3.100 Nm. De energieopslag zit in krachtige lithium-ion accupakketten van de Volkswagen Groep, die zich boven de vooras bevindt, waar bij conventionele trucks de dieselmotor zit. Aan de zijkant van het chassis zijn extra accupakketten geplaatst. De actieradius bedraagt maximaal 200 kilometer, afhankelijk van het inzetgebied, de klimatologische omstandigheden en de rijstijl.

 

CO2 reductie door inzet van synthetische diesel HVO

Alle dieselmotoren in de huidige MAN trucks zijn vrijgegeven voor de toepassing van HVO, de synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen. Daardoor is 100% CO2 reductie van Tank to Wheel (89% van Well to Wheel) direct mogelijk zonder grote investeringen of beperkingen van de actieradius.

 

Alle vestigingen voorzien van zonnepanelen

Hoogendoorn Electrotechniek uit Hazerswoude-Dorp heeft de daken van de drie vestigingen van LEEUWEN TRUCKS & VANS voorzien van ruim 1.100 zonnepanelen. De panelen zullen zo’n 250.000 kWh per jaar genereren. Deze zonnepanelen leveren daarbij een CO2-besparing op van 174 ton op jaarbasis. LEEUWEN TRUCKS & VANS heeft MAN dealervestigingen in Waddinxveen, Maasdijk en Ridderkerk.